Elf Fantasy Fair in Kasteeltuinen Arcen

Door NEWWORLD, vrijdag 04 september 2009 07:38

Elf Fantasy Fair in Kasteeltuinen Arcen

In september 2009 komt er een nieuw evenement naar Kasteeltuinen Arcen; De Elf Fantasy Fair. Dit evenement heeft de afgelopen 8 jaar een internationale reputatie opgebouwd met een april-editie in het Nederlandse Haarzuilens waar elk jaar een zo’n 25.000 liefhebbers van fantasy, manga, gothic, scifi en history op af komen.

Tweederde van de bezoekers toveren zichzelf elke keer om tot orc, tovenaar, ridder, elf, manga-held, scifi karakter of een combinatie van dit alles. Hiermee vormen zij zelf een wezenlijk onderdeel van het festival. Op het grondgebied van Kasteeltuinen dompelen ze zich onder in een omvangrijk programma van muziek, dans, lezingen, film- en theatervoorstellingen en optochten.

In het kasteel zal er tijdens het evenement een Elfilm festival gehouden worden met opvallende, korte films in het genre van Anime, scifi en fantasy. Tegelijkertijd vinden er op een andere verdieping lezingen plaats van onder andere de engelse hoogleraar in de Arthurian & Grail Lore, professor Rotherham. Op het 32 hectare grote landgoed vinden tal van activiteiten plaats. Zo zal de Casa Verde omgedoopt worden tot ‘Holodeck’ waar Stormtroopers en andere scifi karakters de boel onveilig of juist veilig maken.

Elf Fantasy Fair vindt plaats op 19 (van 10 tot 22 uur) en 20 september (van 10 tot 19 uur, tijdens het evenement gelden er andere toegangsprijzen dan gebruikelijk bij de Kasteeltuinen Arcen.

(Bron: Kasteeltuinen Arcen)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.