Wensauto de Bekkerie zoekt vrijwillige chauffeurs

Door NEWWORLD, vrijdag 19 februari 2016 07:47

Wensauto de Bekkerie zoekt vrijwillige chauffeurs

Vanaf juni 2015 is ‘Wensauto de Bekkerie’ actief in de regio Boekend en Hout-Blerick. Dit bijzondere vervoersmiddel, bestuurd door vrijwilligers, is een aanvulling op het openbaar vervoer vanuit de dorpen Boekend en Hout-Blerick en de wijken Klingerberg en De Vossener. De auto wordt ingezet om mensen tegen een kleine vergoeding naar plaats van bestemming te brengen. De wensauto is op zoek naar nieuwe collega’s die de functie van vrijwillige chauffeur willen vervullen.

Het wensauto-project bij de Bekkerie draait ondertussen op volle toeren. Waar het in de eerste twee maanden nog om een voorzichtige start ging met gemiddeld 50 reizigers per maand, is het project uitgegroeid met een gemiddelde van 350-400 ritten per maand. Door een enquête via Provincie Limburg blijkt dat de Wensauto in een grote behoefte voorziet en op alle punten door de reizigers met een dikke “goed” beoordeeld wordt. Een van de deelnemers aan deze enquête, Mevrouw Linssen uit Hout-Blerick, werd onlangs verrast met een bos bloemen namens Gedeputeerde Patrick van de Broeck.

Iedereen kan van de Wensauto gebruik maken. Tot nu toe wordt dit voornamelijk gedaan door inwoners van Boekend, Hout-Blerick, en de wijken Vossener en Klingerberg. De laatste maanden worden echter ook inwoners van de andere wijken van Blerick gehaald en gebracht. Bestemmingen zijn o.a. aansluiting op het openbaar vervoer en bezoek aan ziekenhuis, huisarts, apotheek of fysiotherapie. Ook kan de Wensauto ingezet worden om boodschappen te doen, bezoek aan de Bekkerie zoals de open inloop, een van de andere dagvoorzieningen en voor familiebezoek. Teveel om op te noemen.

De kosten bedragen € 1,50 per persoon per rit in Blerick, Venlo en Tegelen. Bij ritten naar Baarlo, Maasbree, Grubbenvorst en Horst bedragen de kosten € 3,- per persoon per rit. Reserveren kan uiterlijk daags van tevoren via tel. 06-48567879. Bellen op de dag van vervoer is ook mogelijk tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Vast ingeplande routes krijgen altijd voorrang op overige aanvragen.

Vrijwillige chauffeurs
In de afgelopen acht maanden heeft een team van 18 vrijwilligers het vervoer van deze wensauto verzorgd. Voor dit team zoeken wij aanvulling in de vorm van vrijwillige chauffeurs. Heeft u belangstelling of vragen hierover? Neem dan contact op met Jan Jaspers van de Bekkerie: Bel 06-36334118 of stuur een e-mail naar j.jaspers@debekkerie.nl

(Bron: Rendiz)


Nieuwsfoto's bezoekers


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Anoniem schreef op 19-02-2016 om 23:08 het volgende:
    vraag me af hoe dit mogelijk is. het is gewoon een vorm van snorren... illegaal taxi vervoer. een gewoon taxibedrijf kan hier niet tegen opboksen vanwege alle regels en wetten. maar zn stichting mag het wel en ook nog met vrijwilligers? die niet opgeleid hoeven te worden. ja zo kan iedereen het.

[1]