Tweede AED in Boekend bij de Bekkerie

Door NEWWORLD, dinsdag 29 maart 2016 07:55

Tweede AED in Boekend bij de Bekkerie

Door initiatief van Stichting Hart voor Venlo beschikt de Bekkerie sinds kort over een AED (Automatische Externe Defibrillator). Met de AED kan het hartritme van een slachtoffer weer op gang gebracht worden. Hart voor Venlo wil zorgen dat het aantal mensen die overlijden aan een plotselinge hartstilstand, zo klein mogelijk is. Het ophangen van AED’s op verschillende locaties en vrijwilligers die worden ingezet in geval van nood zijn één van de mogelijkheden om het aantal zo klein mogelijk te houden. De andere AED in Boekend is beschikbaar bij Café Feestzaak Boostenhof.

Als er zich een situatie voordoet waarbij een AED gewenst is, is de primaire opdracht van de omstanders om 112 te bellen. Deze stuurt per omgaande twee ambulances en de politie op pad. Verder worden er aangesloten vrijwilligers van Hart voor Venlo in de directe omgeving van het slachtoffer gewaarschuwd om naar de calamiteit te gaan en daar actie te ondernemen. Nadat de AED in gebruik is geweest, wordt deze binnen vier uur weer gebruiksklaar gemaakt.

In de Bekkerie werken professionals die de BHV-bevoegdheid hebben. Deze medewerkers zullen zich aansluiten bij Hart voor Venlo.

(Bron: Bekkerie)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.