Komend weekend geen treinen tussen Venlo en Eindhoven

Door NEWWORLD, vrijdag 09 september 2011 07:09

Komend weekend geen treinen tussen Venlo en Eindhoven

Spoorwegbeheerder ProRail werkt komend weekend tussen Eindhoven en Venlo op diverse plaatsen aan het spoor. Ter hoogte van de Heierhoevenweg in Venlo gaan 34 heipalen de grond in waarop de middenpijlers van een toekomstig spoorviaduct komen te rusten. Tussen Helmond en Blerick wordt er gewerkt aan de bovenleiding. In verband met deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk.

ProRail bouwt in opdracht van de gemeente Venlo een nieuw viaduct over het spoor wegens de aanleg van de nieuwe rondweg Greenportlane. Deze kruist het spoor ter hoogte van de heierhoevenweg. Het viaduct wordt 70 meter lang, 11,5 meter breed en bestaat uit twee maal twee rijstroken. Komend weekend gaan er 34 funderingspalen de grond in, wordt er een damwand geplaatst en vinden er voorbereidingen plaats voor het verlagen van de bovenleiding. Ook op andere plaatsen tussen Eindhoven en Venlo wordt er gewerkt aan het spoor. Tussen Helmond en Blerick wordt een deel van de bovenleiding vernieuwd.

In verband met de werkzaamheden rijden er vanaf zaterdag 10 september 01:30 uur tot maandag 12 september 05:00 uur tussen Eindhoven en Venlo geen treinen. De NS zet bussen in en adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren.

(Bron: ProRail)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.