Eerste Fase Park Rijnbeek bijna gereed

Door NEWWORLD, vrijdag 28 oktober 2011 07:59

Eerste Fase Park Rijnbeek bijna gereed

Medio 2013 moet Park Rijnbeek, op de hoek van de Laaghuissingel en Rijnbeekstraat, helemaal klaar zijn. De eerste fase wordt nog dit jaar afgerond met de oplevering van twee markante woongebouwen, Markies Spinola (41 luxe huurappartementen) en Hertogin Isabella (woonzorgcomplex met 61 huurappartementen en zorgvoorzieningen). De gebouwen beschikken beide over een eigen ondergrondse parkeergarage en zijn vernoemd naar de Spaanse regentes en markies onder wiens leiding het nooit voltooide kanaal Fossa Eugenia in het gebied Rijnbeek werd aangelegd. De meeste appartementen zijn inmiddels verhuurd door de dochteronderneming van woningcorporatie Woonwenz, Maesteyn. Eind november / begin december ontvangen de nieuwe bewoners de sleutel van hun woning.

Woonwenz levert het deel van het park dat rondom de woongebouwen ligt ook nog dit jaar op. Inmiddels zijn de wandelpaden aangelegd en vanaf volgende maand start de aanplant van het groen. Zo is donderdag een circa 17 meter hoge en 70 ton wegende watercypres verplant. De beeldbepalende cypres is een herkenningspunt in zijn omgeving, maar omdat de boom op de plek stond waar straks de woningen van fase 2 gebouwd moeten worden, was verplanting noodzakelijk. Met een grote 650 ton wegende telekraan heeft BTL Bomendienst de watercypres naar zijn nieuwe ‘onderkomen’ verplaatst. De boom staat nu op een prominente plek naast het wandelpad tussen Markies Spinola en Hertogin Isabella.

Direct na de oplevering van fase 1, start Woonwenz begin 2012 met fase 2 van Park Rijnbeek. Op de huidige plek van de school SBO De Opstap, komen 22 levensloopbestendige woningen. De leerlingen van de Opstap verhuizen in de kerstvakantie naar de Talentencampus aan de overzijde van de Laaghuissingel. Direct hierna wordt de oude school gesloopt. Woonwenz verwacht rond de zomer van 2012 te kunnen starten met de daadwerkelijke bouw van de woningen. Ongeveer een jaar later worden deze opgeleverd. Ook het groene park moet dan helemaal gereed zijn. Net als fase 1 worden ook de woningen van fase 2 verhuurd door dochteronderneming Maesteyn. Woonwenz verwacht binnenkort een definitief ontwerp gereed te hebben.

(Bron: Woonwenz)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.