Van Landweer tot Startbaan Tentoonstelling Infocentrum Groote Heide

Door NEWWORLD, donderdag 12 november 2015 05:58

Van Landweer tot Startbaan Tentoonstelling Infocentrum Groote Heide

Door de strategische ligging van de Groote Heide in Venlo is het gebied al eeuwenlang door mensen in gebruik. De tentoonstelling ‘Van Landweer tot Startbaan’ laat jong en oud kennismaken met de geschiedenis van de Groote Heide. De tentoonstelling wordt op zondag 15 november om 12.30 uur feestelijk geopend in Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 in Venlo.

Rijke historie
De Groote Heide heeft een rijke historie die terug gaat naar de Middeleeuwen. Het is amper voor te stellen dat hier vroeger huzaren op paarden hebben rondgereden. Deze oefenden hun gevechtstechnieken op aarden wallen die nog steeds zichtbaar zijn. Naast huzaren hebben veel militairen dankbaar gebruik gemaakt van dit gebied. Zo heeft hier tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste oorlogsvliegvelden van Europa gelegen. De markeringen van de startbanen zijn nog steeds aanwezig in het landschap. Tijdens deze tentoonstelling duiken we in het roemruchte verleden van de Groote Heide.

Openingstijden
De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 28 maart 2016 op woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo. Jong en oud, iedereen is van harte welkom.

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.