Trends & Trade en TICA overwegen strategische samenwerking

Door NEWWORLD, zaterdag 02 januari 2016 09:01

Trends & Trade en TICA overwegen strategische samenwerking

Trends & Trade uit Venlo en TICA uit Uithoorn zijn dè twee toonaangevende groothandels in Nederland op het gebied van interieur –en exterieurartikelen voor de professionele detaillist. Directeur PW Markets, Martijn Cliteur, en bestuurslid Coöperatie TICA U.A., Eugene Kusters, brengen in gezamenlijkheid naar buiten een strategische samenwerking te onderzoeken.

Beide ondernemingen bedienen sinds jaar en dag middels hun cash & carry concept dezelfde klantengroepen, maar zijn actief binnen een andere regio. Het onderzoek moet uitwijzen of een strategische samenwerking voordelen biedt voor vraag- en aanbodzijde, zodat zowel de inkopende detaillist als de verkopende exposant er beter van wordt. Tevens wordt onderzocht of de samenwerking synergievoordelen kan opleveren voor beide ondernemingen. Hierbij denkt men in eerste instantie aan de mogelijkheid tot het inzetten van slechts één managementorganisatie voor de exploitatie van beide groothandels.

Voor het onderzoek verwachten beide bedrijven de eerste vier maanden van 2016 te benutten. In deze periode moet duidelijk worden of en welke voordelen te behalen zijn voor exposant, detaillist en organisatie. Tevens zullen partijen nadenken over een nieuwe marktbenadering voor hun cash & carry concepten TICA, Trends & Trade en FashionExtras.

(Bron: Trends & Trade)


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.