TUI Venlo ontvangt duurzaamheidsprijs

Door NEWWORLD, donderdag 11 februari 2016 08:00

TUI Venlo ontvangt duurzaamheidsprijs

TUI Venlo ontving woensdagmorgen de Groene Palm Award uit handen van Arjan Kers, General Manager TUI Nederland. Hiermee is TUI Venlo uitgeroepen tot het groenste TUI reisbureau van Nederland. De Groene Palm is een erkenning voor het reisbureau dat de meeste activiteiten op het gebied van duurzaam toerisme onderneemt.

De medewerkers van TUI Venlo gaan bewust om met het hergebruiken van papier. Daarnaast volgen ze trainingen over duurzaam toerisme en blijven ze op de hoogte van het duurzame aanbod via het hoofdkantoor van TUI. “Wij geven de brochure over duurzaam toerisme altijd mee aan de klant, en adviseren hen ook hierover. Tijdens het eerste adviesgesprek komt dit al ter sprake.” aldus Mirjam Kuijpers, manager van TUI Venlo. “Wij doen ons best om alle regels van het beleid zo goed mogelijk te volgen. In ons reisbureau hebben we groene stroom, gebruiken wij zo weinig mogelijk papier en printen we zoveel mogelijk in zwart in plaats van in kleur. Daarnaast gebruiken we verantwoorde schoonmaakmiddelen en is zelfs ons wc-papier ecologisch afbreekbaar!”.

TUI lanceerde in Nederland in 2008 als eerste reisorganisatie een duurzaam toerisme beleid speciaal voor de reisbureaus met als doel de klant optimaal te informeren over duurzaam toerisme. Het beleid geldt als voorschrift voor de eigen TUI winkels en als advies voor de Holland International Reisbureaus at Home. Belangrijke onderdelen van het beleid zijn het opnemen van groene activiteiten in het bedrijfsplan, trainingen voor het personeel, het actief informeren van klanten over duurzame vakantiemogelijkheden en het geven van het goede voorbeeld door zelf milieuvriendelijk te werken.

(Bron: TUI Venlo)


Nieuwsfoto's bezoekers


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.