JOGG Venlo trapt af bij basisschool Mikado

Door NEWWORLD, zaterdag 02 juli 2016 02:09

JOGG Venlo trapt af bij basisschool Mikado

Bij basisschool Mikado en peuterspeelzaal Mikadootje in Blerick vond op 29 juni de officiële kick-off van Jongeren Op Gezond Gewicht Venlo plaats. In Nederland kampen we steeds meer met overgewicht. Kinderen moeten van jongs af aan leren hoe leuk bewegen en hoe lekker gezond eten is.

De ochtend begon met een flinke warming-up voor een 150-tal kinderen. Onder leiding van Koelie, de mascotte van VVV-Venlo, sprongen en dansten de kinderen vol enthousiasme mee op de nummers van Kidz-dj.

“Ik wil dat de kinderen in Venlo gelukkig zijn”
Na de warming-up klom wethouder Henk Brauer op het podium om JOGG Venlo officieel te lanceren. “We zien in Venlo een stijgende lijn in het aantal mensen met overgewicht. Om deze lijn weer om te buigen willen we de kinderen leren dat bewegen en gezond eten leuk is en dat ze daar gelukkiger van worden. Ik wil dat de kinderen in Venlo gelukkig zijn. Want een kind dat lacht, daar krijg ik een warm hart van.” zegt wethouder Brauer na zijn openingsspeech.

JOGG-regisseur Marc Denessen is tevreden met de kick-off. “De helft van alle volwassenen in Nederland leeft op dit moment met overgewicht. Dat voorspelt niet veel goeds voor de opgroeiende generatie van nu als we naar de cijfers kijken. Venlo is in deze trend van toenemend overgewicht geen uitzondering, zowel bij volwassenen alsook bij onze jeugd. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de landelijke JOGG-beweging, die in meerdere gemeentes in Nederland reeds bewezen heeft een succesvolle aanpak neer te kunnen zetten. Een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. Dat willen we in Venlo ook toch? Vanaf vandaag is JOGG officieel actief in Venlo en werken we aan een betere toekomst voor onze kinderen,” zegt Denessen.

Theatervoorstelling Zoet leert de kinderen over gezond eten
Na de feestelijke opening leerden de kinderen hoe belangrijk en vooral lekker gezonde voeding is. De vrolijke theatervoorstelling Zoet viel goed in de smaak. De eigenaren van een groente- en fruitwinkel moesten opboksen tegen Baron Bonbon, die de zaak wil overnemen om er een snoepwinkel neer te zetten. Het is duidelijk: de kinderen zijn voor team fruitwinkel!

“De kinderen dansten enthousiast mee en genoten van de theatervoorstelling. Na de voorstelling hadden ze nog alle tijd om buiten flink te bewegen. Ook kregen de leerlingen een goodiebag met een fles water, snoeptomaatjes en een appel,” zegt Denessen.

(Bron: Jongeren Op Gezond Gewicht)


Nieuwsfoto's bezoekers


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.