250 auto's in brand op autosloperij

Door NEWWORLD, maandag 10 oktober 2016 01:37

250 auto's in brand op autosloperij

Op zondag 9 oktober 2016 kort na 14.00, uur is de brandweer met zeer groot materieel uitgerukt naar een brand op het terrein van Heijnen im- en export van schadeauto's, gelegen aan de Kaldenkerkerweg. Ongeveer 250 personenvoertuigen zijn uitgebrand en hierbij is veel rook vrijgekomen. Er zijn geen gewonde personen.

Bij aankomst van de brandweer, slaat het vuur snel om zich heen waarop extra blusvoertuigen worden ingezet. Op het hoogtepunt van de brand zijn meer dan 8 blus- en ondersteunende voertuigen bezig om het vuur te bestrijden. Vanwege de enorme vuurzee is het bluswater uit de reguliere waterleidingen niet voldoende, en laat men 6 extra waterwagens komen die elk gemiddeld 10-duizend liter water aan boord hebben. Ook de Duitse collega's zijn opgeroepen voor assistentie met diverse voertuigen.

Vanwege de rookontwikkeling is een NL-alert uitgegeven om de bevolking in een straal van 200 meter te waarschuwen voor zware rookontwikkeling. Een NL-alert is een bericht dat bewoners die in het gebied wonen en werken, automatisch op hun mobiele telefoon ontvangen. Deze personen wordt gevraagd om deuren en ramen zoveel mogelijk te sluiten. Ook heeft de Veiligheidsregio enkele tweets geplaatst.

De brandweer heeft metingen verricht om in het gebied waar de rook terecht komt, vast te stellen of de concentratie gevaarlijke stoffen zodanig is, dat ze schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Het is gebleken dat dit niet zo is. Mensen in de omgeving lopen geen gevaar. Het sein "brand meester" is om 16.05 uur gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen. De oorzaak van de brand is niet bekend op dit moment. Politie zal onderzoek om deze te kunnen achterhalen.

(Bron: Brandweer Limburg-Noord )


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.