Stedelijke ontwikkeling Venlo in hogere versnelling

Door NEWWORLD, woensdag 19 oktober 2016 08:50

Stedelijke ontwikkeling Venlo in hogere versnelling

De stad Venlo, als één van de vier steden die vanwege hun ligging en relatie met de campussen de kans krijgen zich verder te ontwikkelen, kan na realisatie van voorop vastgestelde doelen op een bedrag van bijna 13 miljoen euro rekenen. Op dinsdag 18 oktober ondertekenden gedeputeerde Eric Geurts en wethouder Jos Teeuwen daartoe een convenant waarin de te realiseren ambities van Venlo zijn vastgelegd. De Provincie Limburg vindt het belangrijk om samen met gemeenten en marktpartijen te investeren in sterke Limburgse steden.

Wethouder Jos Teeuwen is uitermate tevreden met het besluit van de Provincie. “Je moet nu eenmaal eerst zaaien voordat je kan oogsten. De investeringen van vandaag leveren een belangrijke bijdrage aan de economische kracht en kwaliteit van leven, werken en studeren in het Noord-Limburg van morgen en overmorgen. We zijn blij dat de Provincie onze inspanningen van de laatste jaren erkent en deze krachtig ondersteunt. Met de financiële impuls kunnen we een aantal projecten sneller en hoogwaardiger uitvoeren en komen ook andere partijen in beweging. De ontwikkeling van bijvoorbeeld een gebied als de Keulse Poort, waar zowel onderwijs, als culturele activiteiten plaatsvinden en studentenhuisvesting aandacht krijgt, kan nu in een hogere versnelling.”

Eric Geurts, gedeputeerde Stedelijke Ontwikkeling voegt toe: “Uitgangspunt is dat de middelen (11,85 miljoen) voor een belangrijk deel worden ingezet voor concrete projecten en programma’s die in onderlinge samenhang leiden tot krachtige en vitale binnensteden. Deze zijn daarmee dragers voor economische maar ook sociale ontwikkeling. We investeren graag in toekomstvaste plannen, die zorgen óók voor werkgelegenheid.” De nu voorliggende publieke investeringsimpulsen brengen het vliegwiel aan private investeringen op gang. Met name op het Kazernekwartier zal de Fort van Venlo-ontwikkeling op korte termijn al een forse werkgelegenheid impuls bieden; 650 structureel en ruim 500 manjaren voor de bouw en op termijn groeiend naar bijna 1000 arbeidsplaatsen. Een soortgelijke ontwikkeling is bij de andere gebieden te zien. Gedeputeerde Staten heeft tevens besloten om 1 miljoen euro extra ter beschikking te stellen boven op de 11,85 miljoen als er een oplossing komt voor de acute parkeerproblematiek in Venlo.

(Bron: Gemeente Venlo)


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.