Nationale Asbest Conferentie in Venlo

Door NEWWORLD, maandag 07 november 2016 08:20

Nationale Asbest Conferentie in Venlo

De Nationale Asbest Conferentie is hét jaarcongres waar jaarlijks de experts uit de sector samenkomen om volledig te worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en kunnen leren van elkaars ervaringen door een diversiteit aan praktijkcases. Onder andere Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Daan Prevoo (gedeputeerde Provincie Limburg), Erik Lievers (gedeputeerde Provincie Overijssel), Peter Torbijn (directeur Veiligheid en Risico's, Ministerie van Infrastructuur en Milieu), Ira Helsloot (hoogleraar Besturen van Veiligheid), Robin Cornelissen (longarts-oncoloog) en Arjan de Zeeuw (directeur Leefomgeving bij Rijkswaterstaat) zullen er het woord voeren.

Limburgse aanpak
Dit jaar vindt het congres plaats in Limburg. De provincie zet volop in op het verwijderen van asbesthoudende daken, verduurzaming en opwekking van groene energie. Limburg neemt de deadline van 2024 zeer serieus en gaat aan de slag. Asbestsanering staat niet op zich: in Limburg komt er waar mogelijk energie voor in de plaats. De provincie kiest over de volle breedte voor een versnelling en stelt zich nadrukkelijk kandidaat voor het nationale ambassadeurschap op het gebied van asbestaanpak.

Verbod op asbestdaken
Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit vanuit de overheid gestelde verbod beschermt mens en milieu tegen de gevaren van asbest. Asbest is actueler dan ooit! Uiteraard zal er op de conferentie uitgebreid gesproken worden over het verbod op de asbestdaken en alle zaken die hiermee samenhangen zoals, financiering, energietransitie, verwerking van verwijderd asbest, communicatie, aanpak en gevolgen.

Het congres is op dinsdag 8 november in de Maaspoort, Venlo.

(Bron: Provincie Limburg)


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.