Politie houdt ook dit jaar weer gratis caravancontrole

Door Peelweb, maandag 21 maart 2016 07:32

Politie houdt ook dit jaar weer gratis caravancontrole

Gratis uw caravan laten controleren? Dat kan op zaterdag 16 april aanstaande. De politie van Venlo, Venray-Gennep en Horst- Peel en Maas, de brandweer en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Venlo organiseren die dag een grote caravancontrole voor mensen uit die regio. Tijdens deze inspectie wordt de auto-caravancombinatie op belangrijke punten nagekeken. Naar aanleiding daarvan beslist de bezitter dan zelf over eventuele reparaties en/of vervangingen.

Nederland is een echt caravanland. Vele honderdduizenden Nederlanders gaan binnenkort met caravan en/of vouwwagen weer de weg op om een heerlijke vakantietijd tegemoet te gaan. Maar het zou goed zijn als iedereen voor de vakantiereis de technische staat van de caravan controleert. Want als die niet veilig is, kan de vakantie zomaar 'in het water vallen'.. Laat staan de persoonlijke- en verkeersveiligheid die daarmee in het geding is. Nieuwe 'caravanners' kunnen tijdens de controle tips krijgen om met hun combinatie veilig de weg op te gaan.

De datum voor de caravancontrole, zaterdag 16 april, is voor gekozen omdat deze nog ruim voor de vakantiepiek gelegen is, zodat het eventueel ontdekte mankement nog kan worden verholpen v��r de  vakantie begint. Helaas is nog te vaak te zien dat het een en ander schort aan de caravan. Zonder zorgvuldige controle wordt de reis gestart, omdat de caravan toch in de winterstalling niets te lijden heeft gehad? Toch kan er door het stilstaan of vanwege ouderdom van slangen of materiaal van alles defect gaan.

Per caravan duurt de controle ongeveer een half uur. Het is g��n offici�le keuring maar moet worden gezien als een check. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend! Er wordt onder meer gecontroleerd op verlichting, koppeling, remmen, gewichten, spiegel, trekhaak, vering, onderstel, banden en wielen. Ook wordt de gasinstallatie en de elektrische installatie van de caravan op veiligheid gecontroleerd.

Enkele andere belangrijke zaken voor die dag:

  • de caravans hoeven niet leeggeruimd te worden maar mogen vol worden gekeurd, dus m�t zaken als voortenten en luifels. De caravan mag geladen worden zoals er normaal ook mee op vakantie wordt gegaan
  • ivm de veiligheid mogen kinderen onder 18 jaar niet mee naar het RDW-Keuringstation
  • alle papieren die bij de caravan horen, moeten worden meegenomen


Naast de technische controle is er ook een administratieve controle van de papieren van het trekkende voertuig (rijbewijs, kentekenbewijs) en van de caravan.

De politie bekijkt of het rijbewijs en de kentekenbewijzen toereikend zijn. Dat wil zeggen: mag deze bestuurder met deze combinatie rijden en mag deze caravan inderdaad wel achter deze auto hangen. Na de check, worden de eventueel geconstateerde feiten besproken en de chauffeur krijgt advies. Dit kan gaan van een kleine administratieve fout, tot een serieus technisch gebrek. Omdat de controle vroeg in het seizoen gehouden wordt, kan de eigenaar nog v��r de start van de vakantie zijn maatregelen nemen.

 
Deze gratis auto/caravancontrole is bedoeld voor mensen uit Noord-Limburg, met name dus de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen(L), Venray, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel en Peel en Maas. De controle wordt gehouden op zaterdag 16 april van 10.00 - 16.00 uur bij het keuringscentrum van de RDW aan de Stanleyweg 4, 5928 LR in Venlo. Deze locatie is gelegen op industrieterrein Trade Port, Industrienummer 9482. Dit staat met borden aangegeven en is makkelijk te bereiken via de Eindhovenseweg.

 

(Bron: Politie Limburg-Noord)


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.