Japans cultuurfestijn in Kasteeltuinen Arcen

Door NEWWORLD, vrijdag 05 augustus 2016 08:22

Japans cultuurfestijn in Kasteeltuinen Arcen

Op 19, 20 en 21 augustus vindt de Holland Koi Show plaats in Kasteeltuinen Arcen en tonen liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi aan bezoekers van dit grootste Koi-evenement ter wereld. De Holland Koi Show is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot Japans cultuurfestijn met unieke bonsais, tuinbeelden, kunstuitingen en klederdracht. Leden van de wereldberoemde drumgroep Dadadadan Tenko uit Osaka, Japan zijn speciaal overgevlogen voor diverse optredens.

Japans cultuurfestijn voor iedereen
Dagelijks biedt de Holland Koi Show een gevarieerd programma voor een bijzondere dag uit. Naast de optredens van drumgroep Dadadadan Tenko uit Osaka kunnen bezoekers genieten van Japanse vechtsportdemonstraties, Zen-meditaties en is er een Japanse verhalenverteller die onder andere oude Shinto-legenden en ‘Kaidan’-griezelverhalen weer tot leven brengt. Daarnaast is er aandacht voor Japanse tuinarchitectuur; bezoekers kunnen tuinbeelden kopen en er is ook een bijzondere collectie bonsais te zien, waarvan zelfs zeer oude exemplaren te koop zijn.

Holland Koi Show
Wie zich interesseert voor Koi en zich wil oriënteren op een hobby is de Holland Koi Show een uitgelezen gelegenheid om alles over Koi te weten te komen. Tijdens de Holland Koi Show tonen liefhebbers en kwekers hun mooiste Koi aan een internationale jury. In meer dan 70 speciale bassins zijn de meest oogverblindende vissen te zien met een omvang die vrijwel iedereen versteld doet staan. Daarnaast zijn er tal van handelaren en informatiestands waar uitgebreide informatie gegeven wordt over alles wat met de Koihobby te maken heeft. Filters, voer, waterverbeteraars, medicijnen, pompen en zoveel meer.

Gratis kinderplezier
Ook voor kinderen is er tijdens de Holland Koi Show veel leuks te beleven. Zo kunnen kinderen Koi aaien in de vijver in de Casa Verde, gaan op ontdekkingstocht door de tuinen met een speurtocht, spelen gratis midgetgolf of ravotten op het speelstrand met trekvlot. En bij iedere betalende volwassene of abonnementhouder mag één kind tot en met 17 jaar gratis mee.

(Bron: Kasteeltuinen Arcen)


Nieuwsfoto's bezoekers


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.