Rabobank tekent deelnamecontract Floriade 2012

Door NEWWORLD, vrijdag 23 december 2011 08:03
Rabobank tekent deelnamecontract Floriade 2012

Een afvaardiging van de Rabobank bracht vrijdag een werkbezoek aan het Floriadepark, en in het bijzonder aan het eigen paviljoen: Rabo Earthwalk. Aan de verwachte publiekstrekker van Floriade 2012 wordt al maanden volop gebouwd en deze week werd hierin het hoogste punt bereikt. Aansluitend tekenden Paul Dirken - Directeur Bedrijven van Rabobank Nederland - en Paul Beck - Algemeen Directeur Floriade 2012 - het officiële deelnamecontract.

Floriade 2012 en Rabobank werken al jaren intensief samen. In 2008 werd Rabobank officieel Founder (hoofdsponsor) van de Floriade. Vorig jaar gaf de bank te kennen tevens een inzending te gaan realiseren op de Wereld Tuinbouw Expo. Op themaveld Environment, direct aan het water, verrijst inmiddels het paviljoen: een halve aardbol met een doorsnee van 20 meter. Floriadebezoekers lopen omhoog langs de wand van de wereldbol om te eindigen op het dak van de wereld waar ze een bijzondere belevenis wacht.

De Rabo Earthwalk laat zien welke wereldstromen er nodig zijn voor ons dagelijks leven. De film vertelt het verhaal over de manier waarop de mens de aarde in cultuur brengt en hoe er in het landschap stromen ontstaan zoals voedsel, water, transport, data en natuurlijk ook financiën, die continu in beweging zijn. Behalve de film, is er een belangrijke rol weggelegd voor zogenaamde 'glocalizers'. Ondernemers met werelds verhaal. Tijdens de Floriade kunnen tenminste 7.000 bezoekers per dag het paviljoen van Rabobank bezoeken.

(Bron: Floriade 2012)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.