Afvalstoffenheffing komende drie jaar omlaag

Door NEWWORLD, zondag 03 mei 2015 09:18

Afvalstoffenheffing komende drie jaar omlaag

Samen met haar inwoners heeft gemeente Venlo veel gedaan aan het scheiden van afval. Hierdoor neemt de hoeveelheid restafval af en profiteert de inwoner de komende 3 jaar van een lagere afvalstoffenheffing.

Vanaf 2008 is de hoeveelheid restafval gemiddeld met 10 kilo per inwoner per jaar afgenomen. Dat betekent dat er minder afval verbrandt hoeft te worden. Ook door de verkoop van het herbruikbare afval, zijn de kosten die de gemeente kwijt is aan de verwerking gedaald. Ieder huishouden betaalt voor de inzameling en verwerking van het afval jaarlijks aan de gemeente afvalstoffenheffing.
Door de goede resultaten van het afval scheiden binnen gemeente Venlo is er geld gespaard. Het grootste gedeelte van dit bedrag zal vanaf 2016 aan de Venlose inwoner terug gegeven worden. Het bedrag wordt automatisch verrekend met de af te dragen afvalstoffenheffing. Dit komt neer op een bedrag van €25 euro per aansluiting per jaar.

Wethouder Brauer is tevreden met deze uitkomst: ‘We hebben minder kosten gemaakt dat we dachten. Dat komt vooral door succesvolle scheiding van afval. Het is niet meer dan logisch dat de burger hiervan profiteert. In ieder geval een goede motivatie om op deze wijze door te gaan met afval scheiden!’’

Gemeente Venlo blijft zich inzetten voor het beter scheiden van afval. Door projecten zoals PMD (Plastic, Metaal en Drinkpakken gescheiden inzamelen) blijft de inwoner in ieder geval tot 2019 profiteren van deze nieuwe manier van afval scheiden.

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.