College van B&W definitief akkoord met plannen buitenbad Blerick

Door NEWWORLD, donderdag 28 mei 2015 01:04

College van B&W definitief akkoord met plannen buitenbad Blerick

Als het aan de gemeente ligt, kan het buitenbad in Blerick in 2016 definitief open. Vorige week was er een gesprek tussen de initiatiefnemers en wethouder Brauer. Daaruit bleek dat de voorbereidingstijd om nog deze zomer op en te gaan te kort was. De onduidelijkheden zijn inmiddels weggenomen en het college heeft nu ingestemd met de plannen die de initiatiefnemers hebben voor het nieuwe buitenbad.

Om op een weloverwogen manier ‘ja’ te kunnen zeggen tegen de plannen voor het buitenbad in Blerick had de gemeente antwoord nodig op een aantal vragen, met name over de veiligheid en waterbeheer. Daarbij moet gedacht worden aan de kwaliteit van het zwemwater en toezicht door badmeesters. Over het waterbeheer zijn inmiddels afspraken gemaakt en voor het houden van toezicht bij het zwembad is een plan gemaakt door de initiatiefnemers, dat wordt getoetst door de gemeente.

Wethouder Brauer is tevreden met de uitkomst: “Ik vind het erg jammer dat het niet gelukt is om het buitenbad deze zomer open te krijgen, dat was echt de wens van zowel de gemeente als de initiatiefnemers. Gezamenlijk hebben we echter geconcludeerd dat de voorbereidingstijd te kort was. En met de aanvullende afspraken die we nu gemaakt hebben, kunnen we met vertrouwen het zwembad overdragen aan de vrijwilligers. Veiligheid is toch een zaak waar we als gemeente verantwoordelijk voor blijven.”

Initiatiefnemer Wim Weijmans: “We zijn blij dat de kogel nu definitief door de kerk is en we een akkoord hebben van de gemeente. We kunnen nu beginnen met alle voorbereidingen zodat het zwembad volgend jaar ook echt een aantrekkelijke recreatieplek is waar veel meer te doen is dan alleen zwemmen. Er is nog genoeg werk aan de winkel.“

De initiatiefnemers gaan nu aan de slag met het werven van zowel financiers als vrijwilligers, er komt een opleidingsplan voor de vrijwilligers, een goed doorgerekende begroting, het bad wordt opnieuw gecoat, het groen wordt onderhouden en sanitaire voorzieningen worden vernieuwd. Om in 2016 volledig open te kunnen gaan zijn er nog circa 100 vrijwilligers nodig, die gemiddeld 4 uur per week hun steentje bij willen dragen. Wie als vrijwilliger aan de slag wil, kan zich melden via www.buitenbadgrootvenlo.nl

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.