Gemeente Venlo vraagt Parijs om miljoen liefdesslotjes

Door NEWWORLD, zondag 07 juni 2015 14:25

Gemeente Venlo vraagt Parijs om miljoen liefdesslotjes

In Parijs is maandag 1 juni gestart met het verwijderen van ongeveer 1 miljoen liefdesslotjes. De ‘Pont des Arts’ kon het gewicht niet meer dragen en dreigde te bezwijken. Het Venlose college van B&W vraagt in een brief aan burgemeester Anne Hidalgo van Parijs of het de slotjes kan overnemen.

De traditie om massaal slotjes aan de ‘Pont des Arts’ te bevestigen door verliefde stelletjes is in 2008 ontstaan. Inmiddels zijn er diverse plaatsen in de Franse hoofdstad waar de liefdesslotjes opduiken. Echter de grote bulk was bevestigd aan de ‘Pont des Arts’. Doordat deze brug het gewicht niet meer aankon, heeft de Parijse burgemeester besloten om de slotjes weg te halen. In totaal hebben gemeentewerkers 45 ton hangsloten verwijderd, om zo de veiligheid rondom de brug te kunnen garanderen.

Het onderwerp kreeg volop aandacht in de media en kwam zo ook terecht bij horecaondernemer Louis Klaassens uit Venlo. Hij twijfelde geen moment en nam contact op met wethouder Stephan Satijn. Zouden deze slotjes geen tweede leven kunnen krijgen in Venlo? Naast verschillen zijn er ook veel overeenkomsten op te noemen tussen beide steden. De slotjes uit de stad van de liefde zouden in Venlo een duurzame toekomst tegemoet kunnen gaan. De Noord-Limburgse stad mag zich immers Cradle tot Cradle hoofdstad van Europa noemen. Daarnaast is de Venlonaar net zo bourgondisch ingesteld als de Parijzenaar en kan de Maas de functie van afvoerput voor de sleuteltjes prima overnemen van de Seine.

Toen bleek dat Parijs nog geen bestemming had gevonden voor de 45 ton hangsloten was ook wethouder Satijn overtuigd: “Het zou zonde zijn als de slotjes in de vergetelheid raken. Des te meer omdat er zoveel verhalen achter schuil gaan. De traditie om elkaar met een klein slotje de eeuwige liefde te verklaren, willen wij dan ook graag voortzetten in onze stad.” Satijn schreef namens het college van Burgemeester en Wethouders een brief aan Anne Hidalgo, burgemeester van Parijs. Daarin verzoekt hij heel concreet om de liefdesslotjes in Venlo een tweede leven te geven. De brief is vrijdag 5 juni verstuurd en een reactie laat nog op zich wachten. Wethouder Stephan Satijn is in ieder geval hoopvol gestemd en is blij dat het idee afkomstig is van een Venlose ondernemer.

(Bron: Gemeente Venlo)


Nieuwsfoto's bezoekers


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.