Venlose werkzoekenden aan de slag in Duitsland

Door NEWWORLD, dinsdag 09 juni 2015 05:41

Venlose werkzoekenden aan de slag in Duitsland

Zo’n 50 werkzoekenden gaan op korte termijn aan de slag als logistiek medewerker bij een groot distributiecentrum van Zalando in Mönchengladbach, net over de grens bij Venlo. Begin mei organiseerde het Werkgeversservicepunt hiervoor een busreis en hadden 60 kandidaten een sollicitatiegesprek bij de Duitse vestiging van het logistieke bedrijf.

Het Werkgeversservicepunt, het regionale samenwerkingsverband tussen UWV, regiogemeenten en SW bedrijven, is de afgelopen maanden bezig geweest met de werving van het personeel. De mensen die nu aangenomen zijn, krijgen een jaarcontract, treden in dienst van Zalando en krijgen dienovereenkomstig een Duits arbeidscontract.

Wethouder Vera Tax (Werkgelegenheid) is trots op dit resultaat: “Dat er kansen zijn voor onze werkzoekenden om vlak over de grens in Duitsland aan de slag te gaan, weten we al langer. Waar het om gaat is dat wij als overheid mensen helpen om die stap te maken. Dat zij die baan ook daadwerkelijk vinden en goed voorbereid het sollicitatiegesprek in gaan. Daar is het Werkgeversservicepunt voor opgericht, dat is onze opgave en we boeken resultaten.” “En dit is nog maar het begin,” betoogt wethouder Tax. “Het Werkgeversservicepunt versterkt de samenwerking tussen ondernemers en overheid en leidt daarom structureel tot meer werk voor werkzoekenden in Noord-Limburg. De resultaten die we recent met Zalando geboekt hebben, zijn het bewijs dat onze regionale aanpak werkt.”

De contacten tussen het Werkgeversservicepunt en Zalando lopen via Agentur für Arbeit in Mönchengladbach. Zalando heeft doorlopend vacatures. Zodra er weer een groep van 40-50 geïnteresseerden gevormd is, wordt er opnieuw een sollicitatiedag georganiseerd. Ook zien we in de toekomst nog mogelijkheden bij andere Duitse vestigingen van o.a. DHL, Esprit, Primark en C&A, bedrijven die op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd zijn.

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.