Proef sluitingstijden horeca gaat in per 1 september

Door NEWWORLD, donderdag 16 juli 2015 07:49

Proef sluitingstijden horeca gaat in per 1 september

De proef met verruimde sluitingstijden voor de horeca in Venlo gaat in per 1 september 2015 en dus niet voor de zomervakantie. Reden is dat voor een goede voorbereiding, meer tijd nodig is. Dit is geconcludeerd na overleg met de horeca en met de politie.

In Venlo geldt nu een sluitingstijd tot 2 uur ’s nachts. Met een nachtvergunning is het mogelijk om in het weekend tot 4 uur open te blijven. In de raadsvergadering van juni sprak de gemeenteraad zich uit voor het volledig vrijgeven van de sluitingstijden in de horeca. Er zou in juni nog een proef starten zodat de effecten van de maatregel in het zomerseizoen konden worden meegenomen. Dit kon in beginsel snel gerealiseerd worden via een collectieve nachtvergunning.

Nader overleg met de horeca en de politie heeft uitgewezen dat de termijn van 1 juli niet haalbaar is. “Voor een proef van een jaar is meer nodig dan een burgemeestersbesluit,” licht burgemeester Antoin Scholten toe. “Er zijn goede afspraken nodig, niet alleen met de horeca maar ook met politie, de gemeentelijke handhavers en het team cameratoezicht. Bijvoorbeeld over de inzet van personeel. Verder moet je afstemmen hoe de gevolgen in beeld worden gebracht, want dit is heel belangrijk voor de omwonenden. Alles overwegende kiest de gemeente nu voor een ingangsdatum van 1 september.”

Als nieuwe sluitingstijd gaat nu gelden 4 uur, zeven dagen per week, voor zowel droge als natte horeca. Poppodium Grenswerk had na de raadsvergadering van juni al enkele avonden gepland tot 6 uur. Dit vormt geen probleem omdat gewerkt kan worden met ontheffingen.

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Jan schreef op 25-07-2015 om 02:18 het volgende:
    Belachelijk wanneer kan ik dan nog slapen als wonende in de buurt...

[1]