Proef verruiming sluitingstijden horeca van start

Door NEWWORLD, zondag 30 augustus 2015 05:00

Proef verruiming sluitingstijden horeca van start

Vanaf 1 september staat het de Venlose horeca vrij om langer open te blijven. De verruiming van de sluitingstijden gebeurt in de vorm van een proef, die een half jaar duurt. Op basis van de resultaten uit deze periode wordt de definitieve regeling voor de sluitingstijden gekozen.

In juni dit jaar sprak de gemeenteraad over het nieuwe horecabeleid en de bijbehorende sluitingstijden. De raad heeft aangegeven te willen gaan werken met ruimere en het liefst vrije sluitingstijden voor alle horecavergunninghouders in de gemeente Venlo. Tot nu toe gold er een sluitingstijd van 2.00 uur voor alle dagen en mochten houders van een nachtvergunning in het weekend tot 4.00 uur open blijven.

De burgemeester wil aan de wens van de raad tegemoet komen door voor een proefperiode van een half jaar de sluitingstijden te verruimen. Daarom mag de horeca vanaf komende dinsdag doordeweeks geopend zijn tot 4.00 uur en in het weekend tot 6.00 uur.

Van proef naar permanent
Op 1 september 2015 gaat de proefperiode met ruimere sluitingstijden in. De proefperiode is voor een half jaar en loopt daarmee tot 1 maart 2016. Bij de proef zijn diverse partijen betrokken zoals politie, handhavers, team cameratoezicht en natuurlijk de ondernemers zelf. Na dit half jaar wordt de proef met de verschillende betrokkenen geëvalueerd en wordt een permanente oplossing met betrekking tot de sluitingstijden gekozen.

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.