Gewonde bij brand in appartementencomplex

Door NEWWORLD, zondag 23 oktober 2016 09:46

Gewonde bij brand in appartementencomplex

Vrijdagavond werd de brandweer om 21.54 uur gealarmeerd voor een brand in een appartement gelegen aan de Gulikstraat in Venlo. Daar het een woning op de 4e verdieping betrof en er niet bekend was of er nog mensen in het pand waren werd opgeschaald en kwamen meerdere blusvoertuigen ter plaatse.

Bij het ter plaatse komen van het eerste blusvoertuig trof men een brand aan in een appartement op de 4e verdieping. De brand kon snel onder controle worden gebracht en binnen een half uur na aankomst van de brandweer was de brand volledig geblust. De bewoner van het pand raakte gewond en is met brandwonden per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Er zijn enkele naast- en bovengelegen woningen korte tijd ontruimd geweest. Toen de brand geblust was werden deze woningen door de brandweer gecontroleerd en omstreeks 23.00 uur konden alle bewoners - op die van het getroffen appartement na - terugkeren naar hun eigen woning.

Voor de hulp aan de bewoner van het getroffen appartement is de Stichting Salvage ingeschakeld, een samenwerkingsverband van verzekeraars met als doel getroffenen bij brand te voorzien in de eerste levensbehoeften en elders onder te brengen indien de eigen woning niet meer bewoonbaar is. Het appartement is voorlopig niet bewoonbaar. Hoe de brand ontstaan is, is niet bekend.

(Bron: Brandweer Limburg-Noord )


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.