Bom kazerneterrein wordt geruimd op 18 december

Door NEWWORLD, vrijdag 16 december 2016 08:10

Bom kazerneterrein wordt geruimd op 18 december

Op zondag 18 december wordt de Engelse vliegtuigbom op het kazerneterrein in Blerick ontmanteld en afgevoerd. Hiervoor worden 6 woningen ontruimd en het treinverkeer tijdelijk stilgelegd. Voor het onschadelijk maken is het nodig dat het terrein wordt afgesloten en de treinen van en naar Blerick tijdelijk niet rijden. Bewoners van 6 huizen worden geëvacueerd en drie bedrijven in de directe omgeving zijn ook gewaarschuwd dat hun panden niet betreden kunnen worden tijdens het werk.

Het hele kazerneterrein is die dag niet beschikbaar voor parkeren.

De vijfhonderdponder werd ontdekt op 13 oktober op het westelijk deel van het kazerneterrein. De bom is na ontdekking afgedekt met grond en rijplaten. Zondag wordt de bom weer opgegraven. Rond de bom wordt een scherfwerend omhulsel gemaakt van zand en containers voor het geval er toch iets misgaat bij het verwijderen van de ontsteking.

Planning zondag
8.15 uur: werkterrein en Kazernestraat afgesloten.
8.30 uur: treinverkeer stilgelegd, luchtruim gesloten.
9:00 uur: start demontage door Explosieven Opruimingsdienst

Naar verwachting is de bom rond 11.00 uur gedemonteerd, maar dit is niet met zekerheid te zeggen. Zodra de bom klaar is voor transport, wordt het terrein vrijgegeven. Op de Groote Heide, aan de Louisenburgweg wordt de bom ingegraven en tot ontploffing gebracht

Noodverordening
Om de nodige maatregelen te kunnen nemen heeft de burgemeester van Venlo een noodverordening vastgesteld.

(Bron: Gemeente Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.