SP start petitie om intercity Venlo te behouden

Door NEWWORLD, dinsdag 19 november 2013 07:29

SP start petitie om intercity Venlo te behouden

De NS heeft het voornemen om per 2016 de intercityverbinding tussen Venlo en Eindhoven te laten vervallen. Als compensatie worden dan extra treinen ingezet tussen Eindhoven en Den Haag. Volgens de SP is dit een onzinnige, overbodige en onverantwoorde beslissing. Ze is daarom een handtekeningenactie gestart.

Woordvoerder Ton Heerschop: “De compensatie is onzinnig omdat de passagiers tussen Venlo en Eindhoven zullen gaan kiezen voor meer autogebruik wat weer zorgt voor extra verkeersdrukte en milieuschade. Overbodig omdat naast de intercity Venlo-Den Haag extra capaciteit op het net van de NS naar Eindhoven gewoon gebruikt kan worden. Onverantwoord omdat het de rem zet op ontwikkelingen in de regio Venlo.”

Heerschop: “De SP-Venlo wil niet afwachten maar de druk nu al bij de NS en Tweede Kamer neerleggen. Venlo had, heeft en moet de status van volwaardig intercitystation behouden. De belangen van de reizigers, gemeente Venlo en de regio worden ernstig geschaad als Venlo haar intercitystatus verliest. Die belangen staan daarnaast haaks op de ontwikkelingen op de Maaslijn die verdubbeling en elektrificatie van de verbinding Roermond-Venlo-Nijmegen voor staat.”

De SP is maandag gestart met een handtekeningenactie op het station van Venlo. Binnenkort (een dezer dagen) is het ook mogelijk om op de website van SP Venlo de petitie online te tekenen.

(Bron: SP Venlo)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.