Blariacum krijgt officieel Challenge day keurmerk

Door NEWWORLD, vrijdag 23 januari 2015 07:46

Blariacum krijgt officieel Challenge day keurmerk

Het Blariacumcollege heeft donderdag 22 januari het officiële Challenday Day keurmerk uitgereikt gekregen, omdat het project de afgelopen jaren een vast onderdeel is geworden op de school. Challenday Day zorgt voor wederzijds begrip en saamhorigheid tussen leerlingen.

De organisatie van Challenge Day is van mening dat elk kind zich veilig, geliefd en gewaardeerd moet voelen. Sinds 2010 organiseert zij op Nederlandse middelbare scholen speciale workshops voor leerlingen. Deze bijeenkomsten geven inzicht in de kracht van verbinding, waardering van diversiteit, echtheid en zelfexpressie. Dit project was voor de KRO de aanleiding om het televisieprogramma ‘Over de Streep’ te maken. Tijdens de bijeenkomsten gaan de trainers met de leerlingen aan de slag. Ze vertellen bijvoorbeeld hoe het is om een ernstig zieke moeder te hebben of hoe ze vroeger zijn gepest. De trainers weten de jongeren te enthousiasmeren om met elkaar in gesprek te gaan over deze moeilijke onderwerpen. Aan de hand van diverse thema’s wordt gevraagd letterlijk over een streep te stappen als leerlingen ergens mee worstelen. Het centrale doel is dat leerlingen na afloop elkaar meer waarderen en respecteren.

Op dinsdag 20 en donderdag 22 januari vonden er op het Blariacumcollege ook weer speciale Challenge Day bijeenkomsten plaats. Het keurmerk werd door de organisatie van Challenge Day Nederland uitgereikt. Campusdirecteur Ton Sipkens neemt het certificaat in ontvangst. De school is er trots op dat zij dit bijzondere keurmerk mag ontvangen. De leerlingen die tot dusver hebben deelgenomen zijn allemaal zeer enthousiast over dit project. Het initiatief Challenge Day is in 1987 in America ontstaan.

(Bron: Blariacum College)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.