Blariacumcollege komende 3 jaar ‘Excellente school’

Door NEWWORLD, donderdag 18 februari 2016 08:06

Blariacumcollege komende 3 jaar ‘Excellente school’

Het Blariacumcollege heeft de titel ‘Excellente School’ voor de vierde keer toegekend gekregen. De afdelingen vmbo-gt en theoretische leerweg mogen zich zelfs de komende 3 jaar Excellent noemen. De bekendmaking vond maandag 18 januari plaats. Op maandag 1 februari vindt de feestelijke uitreiking plaats.

Scholen die zich onderscheiden door uitstekend onderwijs mogen meer erkenning krijgen. Het plan komt nog uit de koker van de vorige minister van Onderwijs, Marja van Bijsterveldt. Zij wilde met de toppredicaten scholen de kans geven om zich te onderscheiden. Verder moet het andere scholen prikkelen om de kwaliteit te verbeteren. Een jury onder leiding van voorzitter drs. G.M.C. de Ranitz beoordeelde de scholen. Het Blariacumcollege is een van deze scholen. Volgens de jury voldoen de afdelingen vmbo gemengde leerweg en theoretische leerweg in de onderbouw en de bovenbouw , samen met het team Maasland van de Blerickse school wederom aan alle criteria.

Het Blariacum kreeg de erkenning en waardering voor de manier waarop de school een veilig en persoonlijk leerklimaat biedt met ruimte voor maatwerk. De visie van de school is dat werken vanuit respect, rust en regelmaat leidt tot ruimte in het hoofd van de leerling zodat deze kan excelleren. De school heeft veel mogelijkheden om onderwijs op een hedendaagse wijze vorm te geven. Teamleden zijn bezig met vakoverstijgende onderwerpen waarbij zij activerende didactiek en samenwerkend leren toepassen. Met het Maasland en de zorg die de school aan de leerling biedt, is het Blariacumcollege een voorbeeld voor passend onderwijs.

Waarnemend campusdirecteur Monique Lafleur geeft aan erg tevreden te zijn: “We zijn wederom trots op de toekenning. Het maakt duidelijk dat we het als school structureel goed doen en dat leerlingen hier ook echt aandacht en goede begeleiding krijgen. De teams vmbo-gt en -tl staan als een huis. We behoren voor het vierde jaar op rij bij de beste scholen van het land en blijven dat ook nog eens de komende drie jaar. Dat is toch fantastisch!” Enkele docenten gaan maandag 1 februari naar de feestelijke uitreiking om het predicaat in ontvangst te nemen.

(Bron: Blariacumcollege)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.