Blariacumcollege Sportiefste School van Nederland

Door NEWWORLD, vrijdag 13 mei 2016 08:11

Blariacumcollege Sportiefste School van Nederland

Tijdens de tweejaarlijkse uitverkiezing van ‘Sportiefste school’ is het Blariacumcollege als eerste geëindigd. De bekendmaking vond op donderdag 14 april plaats in Groningen en de school mag de titel twee jaar lang uitdragen.

De genomineerde scholen kwamen uit heel Nederland en waren geselecteerd vanwege hun vooruitstrevende beleid op het gebied van sport en bewegen. De prijsuitreiking werd gedaan door de voorzitter van de jury, Yvonne Sanders. Zij maakte omstreeks 14.45 uur bekend dat het Blariacumcollege zich de komende twee jaar de ‘Sportiefste VO school van Nederland’ mag noemen. Bij deze eerste plaats hoort ook een cheque van € 3.000,-. De school zal het bedrag volledig besteden aan sport- en spelmaterialen.

“Sportiviteit is een van de pijlers van ons onderwijsprogramma en de sportklas viert dit jaar haar 10 jarig bestaan. Hoe mooi is het om dit jaar uitgeroepen te worden tot sportiefste school van Nederland. Deze eerste plaats is een prachtige kroon op het vele werk”, aldus campusdirecteur Jan Jenneskens.

Het Blariacumcollege was voor de vierde keer op rij genomineerd voor de titel en weet het hoge niveau dus al jaren vast te houden. Het sportbeleid van het Blariacumcollege werd deze keer dus als beste beoordeeld door de jury. Met een touringcar vol leerlingen en docenten was de school afgereisd naar het complex van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen.

De verkiezing werd voor de achtste keer georganiseerd. De organisatie was in handen van KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding), NOC*NSF, de gemeente Groningen en de Hanzehogeschool Groningen.

(Bron: Blariacum College)


Gerelateerde berichten


Headlines


Reacties

  • Er zijn nog geen reacties geplaatst.